Fremmed på en søndag

Det blev en kort arbejdsdag, for den tidlige færge sejler ikke om søndagen.
Men ikke desto mindre nåede jeg en gåtur i blæst og slud ud på fælleden og jeg havde tid på kontoret til at renskrive noter fra diktafonen.
Jeg stødte hovedet hårdt og ubarmhjertigt ind i følelsen af, ikke at høre til og være en fremmed. Og jeg er kommet i tvivl, om jeg har lagt denne rette plan for ugen eller om jeg skal gå anderledes til værks. Det sidste ser jeg på i morgen.

Noter fra diktafonen:

00:00:21 Mødte M. og sagde, at jeg ville gå en tur ud på fællede og mærke vejret derude, og at sige det lød jo sådan set rigtigt nok, men jeg kan mærke at ordet, “fælleden”, det ikke er mit endnu, det føles fremmed i min mund.

00:00:51 I dag på færgen der havde jeg en meget stærk følelse af at være fremmed. Og være en indtrængende, der prøvede at bevæge mig ind på nogen andres enemærker. Og færgen var fyldt med folk, der kendte hinanden. De skulle til en fødselsdag tror jeg. Eller … Og den her oplevelse af ikke at være, ikke at være en del af, og ikke blive talt til, ja det … det … det, det gav den her, den her følelse af at være fremmed.

(Jeg har diktafonen med mig, hver gang jeg går ud og kommenterer det jeg ser eller indtaler indfald og tanker der dukker op. Når jeg kommer tilbage renskriver og arkiverer jeg noterne i kontoret under “kortlægning af tilhør”).

TilHørTil er et værk skabt til festivalen Out of Season 2018
Luise Midtgaard tog fra d. 9.-18. februar ophold på Skarø i et kontor opstillet på haven. Herfra startede hun en undersøgelse af, hvad det vil sige at høre til. Gennem det kommende år, vil hun aflægge enkelte besøg på Skarø; tømme postkassen, besvare henvendelser og gøre status over undersøgelsen. Til festivalen Out of Season 2019 vil hun opsummere resultaterne af sine undersøgelser i et nyt og blivende værk. Arbejdet udgår fra Kontor for Tilhørsforhold, som på samme tid er en installationsoplevelse for den nysgerrige besøgende og et faktisk kontor. Se mere her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.