Har sænket tempoet og drejet blikket

Startede en ny uge  på Skarø med en beslutning om, at bremse op og gå langsommere til værks. Har ellers lagt detaljerede og (nok for) ambitiøse planer for ugens aktiviteter, men har ikke taget tilstrækkelig højde for virkeligheden omkring mig.
Så nu er jeg trådt et skridt tilbage og har i dag forsøgt at forholde mig åbent til, hvad der måtte komme og stille mig til rådighed for tilfældet.

Det er der kommet meget godt ud af. Jeg har gået to ture ud i øens rå vinternatur og har mærket vinden ligge blødt i ryggen, komme hårdt ind fra siden og blæse slud lige i ansigtet. Alt sammen meget velkomment.

Har også hilst på og snakket med flere øboer og lavet aftaler om interview senere på ugen. Blev inviteret på kaffe og til en åben og god snak i en af stuerne.
I dén samtale opstod ideen om, at tilhøret på en ø måske handler om, at alle vil øen, og at det fælles blik, og den kollektive villen, rettet mod øen skaber et fælles tilhør og et samhør mellem øboerne. Måske er det sådandet er.

I hvert fald prøver også jeg nu at dreje blikket ud mod øen og skele mindre til mine predefinerede agendaer.

TilHørTil er et værk skabt til festivalen Out of Season 2018
Luise Midtgaard tog fra d. 9.-18. februar ophold på Skarø i et kontor opstillet på haven. Herfra startede hun en undersøgelse af, hvad det vil sige at høre til. Gennem det kommende år, vil hun aflægge enkelte besøg på Skarø; tømme postkassen, besvare henvendelser og gøre status over undersøgelsen. Til festivalen Out of Season 2019 vil hun opsummere resultaterne af sine undersøgelser i et nyt og blivende værk. Arbejdet udgår fra Kontor for Tilhørsforhold, som på samme tid er en installationsoplevelse for den nysgerrige besøgende og et faktisk kontor. Se mere her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.