En dag på revet og ved skrivemaskinen

Dagen startede med en halv times tid ved skrivemaskinen, hvor jeg renskrev gårsdagens diktafonnoter.
På et tidspunkt bankede det på døren og jeg fik besøg af B, som var ud at lufte hunden. Det er samme B, som gav mig dokumentet, med det historiske rids i lørdags, 16 sider med nedslag i Skarøs historie fra folketællinger til færgemænd.
De 16 sider har gjort, at notesblokken nu er fyldt med spørgsmål, så jeg blev glad, da han så kiggede forbi. Og imens vi stod i læ af skurvognen – mit kontor – med et fælles blik rettet ud mod vandet, fortalte han detaljer fra en opvækst på Skarø og svarede også på nogle af mine spørgsmål.
Indtil videre får jeg kun historiestumper og små snaser af en større fortælling. Fornemmer at det er en enddog rigtig stor fortælling og tror at jeg er igang med at gøre mig fortjent til at få den fortalt over tid.

Senere gik jeg en tur ud på revet, hvor jeg ikke har været før. På den yderste spids føltes det som at stå midt i sundet mellem Skarø og fastlandet. Skridter kystlinjen af og vinder langsomt land.

Og forhåbentlig vinder jeg også langsomt retten til flere fortællinger.

Hvad betyder “tilhør” for dig? Hvordan mener du, at man kommer til at høre til et sted? Kan det gøres ved at gå stedet tyndt og høre fortællinger fra stedet?

TilHørTil er et værk skabt til festivalen Out of Season 2018
Luise Midtgaard tog fra d. 9.-18. februar ophold på Skarø i et kontor opstillet på haven. Herfra startede hun en undersøgelse af, hvad det vil sige at høre til. Gennem det kommende år, vil hun aflægge enkelte besøg på Skarø; tømme postkassen, besvare henvendelser og gøre status over undersøgelsen. Til festivalen Out of Season 2019 vil hun opsummere resultaterne af sine undersøgelser i et nyt og blivende værk. Arbejdet udgår fra Kontor for Tilhørsforhold, som på samme tid er en installationsoplevelse for den nysgerrige besøgende og et faktisk kontor. Se mere her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.