Out of Season 2018 er slut, TilHørTil fortsætter

Efter 10 koncentrerede dage på kontoret og på Skarø er Out Of Season Festival 2018 slut og det samme er den 1. fase af projektet, TilHørTil. Om lidt går jeg ombord på færgen, der sejler mod Svendborg og kommer først tilbage om et par uger.
Fra nu af bliver besøgene på Skarø sporadiske, men jeg bliver ved med at komme, for at forfølge svarene på, hvad det vil sige at høre til. Det er projektets 2. fase, som kommer til at strække sig over det næste år, frem til Out of Season 2019.

Mit eget tilhør til Skarø har udviklet sig meget på bare 10 dage. Jeg er kommet tættere på dem der bor her – og endda også på et par af dem, der kun bor her noget af tiden. Jeg er blevet inviteret ind og jeg har fået besøg. Jeg har været i lange, skønne samtaler og jeg er blevet viftet om næsen med flige af en større fortælling.
Og så har jeg været her. På kontoret og på øen, i arbejde ved skrivemaskinen og ud at gå. I nat har jeg overnattet på øen for første gang og har dermed indskrevet mig i gruppen af dem, som ikke tager den sidste færge hjem.

Men det handler alt sammen om min egen oplevelse af at høre til. Meget mere interessant har det været, og vil det fortsat være, at observere, tale om og reflektere over, tilhør som begreb, som noget der vedrører alle, og som noget, alle har en holdning til. Derfor har min sidste handling på min sidste arbejdsdag i projektets 1. fase også været, at gå rundt med et brev til beboerne, som indholdt et spørgeskema med spørgsmål om tilhør. Nu er jeg spændt på at komme tilbage om 2 uger og se, hvor mange der har ulejliget sig med at svare. Deres svar kommer til at blive mit afsæt for næste fase og den fortsatte undersøgelse.

TilHørTil er et værk skabt til festivalen Out of Season 2018
Luise Midtgaard tog fra d. 9.-18. februar ophold på Skarø i et kontor opstillet på haven. Herfra startede hun en undersøgelse af, hvad det vil sige at høre til. Gennem det kommende år, vil hun aflægge enkelte besøg på Skarø; tømme postkassen, besvare henvendelser og gøre status over undersøgelsen. Til festivalen Out of Season 2019 vil hun opsummere resultaterne af sine undersøgelser i et nyt og blivende værk. Arbejdet udgår fra Kontor for Tilhørsforhold, som på samme tid er en installationsoplevelse for den nysgerrige besøgende og et faktisk kontor. Se mere her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.